Privatleasing

Sonne leasing

Privatleasing

Er du træt af at betale høje afgifter? Så er flexleasing noget for dig. Sonne Leasing A/S har mange års erfaring indenfor flexleasing, som kort sagt er genvejen til at køre i ens drømmebil her i Danmark, uden at have et stort værditab på registreringsafgiften.

om flexleasing

Hvad er flexleasing?

Flexleasing er opbygget omkring regelsættet for forholdsmæssig afgift efter registreringsafgiftslovens §3b. Ganske enkelt kan det siges, at flexleasing går ud på, at man betaler registreringsafgiften på sin bil i små rater løbende pr. måned hvor bilen er på danske plader, i stedet for at skulle betale 150% registreringsafgift til staten på én gang, som ved et traditionelt bilkøb.

Hvordan foregår flexleasing?

Ved flexleasing betaler du ved opstart en førstegangsydelse – heri er indregnet prisen for hjemtagelsesomkostninger, toldsyn, klargøring, nummerplader og afskrivning på bilen. Under leasingperioden er det leasingfirmaet, som ejer bilen, og du kommer til at stå som bruger af den. Ved en flexleasingaftale er udgifter til service, grøn ejerafgift, reparationer, forsikring osv. forbeholdt den, som er bruger af bilen. Efter leasingperioden indestår du ved flexleasing for bilens restværdi – bemærk at bilens restværdi altid er uden afgift.

En forudsætning for etablering af en leasingaftale er en positiv kreditvurdering. Ved kreditvurdering skal der fremvises 3 seneste lønsedler, årsopgørelse og kopi af kørekort samt sundhedskort/sygesikring. Vores tilbud er estimater, bemærk det endelige tilbud kan først afgives, når man som kunde er blevet kreditvurderet.

Fordele ved flexleasing

  • Lavere kapitalbinding – udbetalingen ligger typisk mellem 15-30% af bilens pris uden afgift.
  • Mindre afskrivning, da man istedet for at afskrive på både bil og registreringsafgift, kun afskriver på bilens reelle værdi (uden afgift).
  • Ved endt leasingaftale, hvis aftalen ikke forlænges, kan bilen sælges både på det danske og tyske marked, da bilen er uden afgift – hvilket er et markant større marked, end ved salg af en bil med fuld registreringsafgift, som kun kan sælges i Danmark.
  • Billigere forsikring – da bilen kun skal forsikres for værdien uden afgift.
  • Ingen begrænsning på kilometer.
  • Fleksibilitet – du kan som leasingtager selv bestemme hvor mange måneder om året bilen skal være indregistreret (sæsonleasing – hvis du kun ønsker at køre i din leasede bil i sommermånederne).
  • Glæden ved at kunne skifte bil oftere, leasingaftaler kan laves helt ned til 6 måneder. Mange vælger at skifte mellem sommer- og vinterbil.
 

Alle biler kan flexleases

Afgiftssatser

Flexleasing er ikke kun for dyre specialbiler – der kan laves fordelagtige priser på biler helt ned til 200.000 DKK inkl. afgift. Dog er besparelsen typisk større ved en dyrere bil. Afgiften pr. måned der skal betales, afhænger af bilens alder. En bil der er mellem 1-3 måneder gammel, afregnes med 2% af den vurderede afgift + moms. Er bilen mellem 3-36 måneder, afregnes der med 1% af den vurderede afgift + moms. Er bilen ældre end 36 måneder, afregnes der kun med 0,5% af den vurderede afgift + moms. Det er derfor mest fordelagtigt, at finde en bil der er 36 måneder eller ældre.

Afskrivning/restværdi


Når du indgår en leasingaftale, afskriver man på bilens værdi uden afgift, i førstegangsydelsen der betales ved oprettelse af en leasingkontrakt. Restværdi er det beløb, som bilen skal afhandles til, efter endt leasingperiode. Det er vigtigt at bilens restværdi afspejler bilens reelle værdi på markedet efter leasingperioden. Bemærk, at man ved forlængelse af en leasingkontrakt indbetaler til yderligere nedskrivelse af bilen, så prisen justeres til nuværende marked. Man kan med andre ord sige, at man betaler bilens værditab på forhånd, i førstegangsydelsen ved indgåelse af leasingaftalen, eller når man vælger at forlænge. Restværdien er vigtig at forstå, da en for høj restværdi kan medfører ekstra omkostninger efter endt leasing når bilen skal sælges, hvorimod en lav restværdi altid vil være at foretrække.

VED ENDT LEASINGAFTALE
Ved endt leasing, er der 3 valgmuligheder: anvise en ny leasingtager (tredjepart), forlænge leasingaftalen eller sælge bilen videre til tredjepart.

Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, er du altid meget velkommen til at kontakte os.

    Kontakt os om dette køretøj