• Ring til os: + 45 41 90 80 70

Erhvervsleasing

Flexleasing til erhverv er en attraktiv måde for din virksomhed, at anskaffe biler til direktion eller medarbejdere. Grundlæggende er privat- og erhvervsleasing det samme, men som virksomhed har man momsfradrag på leasingydelserne, endvidere kan udgifterne modregnes i sit regnskab. Hvis du har en gulpladebil, kan du også få momsfradrag på udbetalingen.

Flexleasing er opbygget omkring regelsættet for forholdsmæssig afgift efter registreringsafgiftslovens §3b. Ganske enkelt kan det siges, at flexleasing går ud på, at man betaler registreringsafgiften på sin bil i små rater løbende pr. måned bilen er på danske plader, i stedet for at skulle betale 150% registreringsafgift til staten på én gang, som ved et traditionelt bilkøb.

Når din virksomhed indgår en flexleasingaftale, betales ved opstart en førstegangsydelse – heri er indregnet prisen for kontraktoprettelse, hjemtagelsesomkostninger, toldsyn, klargøring, nummerplader og afskrivning på bilen. Under leasingperioden er det leasingfirmaet, som ejer bilen, og du kommer til at stå som bruger af den. Ved en flexleasingaftale er udgifter til service, grøn ejerafgift, reparationer, forsikring osv. forbeholdt den, som er bruger af bilen. Efter leasingperioden indestår du ved flexleasing for bilens restværdi – bemærk at bilens restværdi altid er uden afgift.

Fordelene ved flexleasing som erhverv:

  • Lavere kapitalbinding – udbetalingen ligger typisk mellem 15-30% af bilens pris uden afgift.
  • Mindre afskrivning, da man i stedet for at afskrive på både bil og registreringsafgift, kun afskriver på bilens reelle værdi (uden afgift).
  • Ved endt leasingaftale, hvis aftalen ikke forlænges, kan bilen sælges både på det danske og tyske marked, da bilen er uden afgift– hvilket er et markant større marked, end ved salg af en bil med fuld registreringsafgift, som kun kan sælges i Danmark.
  • Billigere forsikring – da bilen kun skal forsikres for værdien uden afgift.
  • Ingen begrænsning på kilometer.
  • Fleksibilitet – din virksomhed kan som leasingtager selv bestemme hvor mange måneder om året, bilen skal være indregistreret (sæsonleasing – hvis du kun ønsker at køre i den leasede bil i sommermånederne).
  • Glæden ved at kunne skifte bil oftere, leasingaftaler kan laves helt ned til 6 måneder.

Afgiftssatser

Flexleasing er ikke kun for dyre specialbiler – der kan laves fordelagtige priser på biler helt ned til 200.000 DKK inkl. afgift. Dog er besparelsen typisk større ved en dyrere bil. Afgiften pr. måned der skal betales, afhænger af bilens alder. En bil der er mellem 1-3 måneder gammel, afregnes med 2% af den vurderede afgift + moms. Er bilen mellem 3-36 måneder, afregnes der med 1% af den vurderede afgift + moms. Er bilen ældre end 36 måneder, afregnes der kun med 0,5% af den vurderede afgift + moms. Det er derfor mest fordelagtigt, at finde en bil der er 36 måneder eller ældre.

Afskrivning/restværdi

Når din virksomhed indgår en leasingaftale, afskriver man på bilens værdi uden afgift, i førstegangsydelsen der betales ved oprettelse af en leasingkontrakt. Restværdi er det beløb, som bilen skal afhandles til, efter endt leasingperiode. Det er vigtigt at bilens restværdi afspejler bilens reelle værdi på markedet efter leasingperioden. Man kan med andre ord sige, at man betaler bilens værditab på forhånd, i førstegangsydelsen ved indgåelse af leasingaftalen. Restværdien er vigtig at forstå, da en for høj restværdi kan medfører ekstra omkostninger efter endt leasing når bilen skal sælges, hvorimod en lav restværdi altid vil være at foretrække – her kan virksomheden som regel sælge bilen for den nedskrevne værdi eller endda mere.

Eksempel på for høj restværdi:
Hvis bilens restværdi er på 200.000 DKK uden afgift + moms, men kun kan sælges for 185.000 DKK uden afgift + moms, vil du modtage en efterregning på 15.000 DKK plus moms.

Eksempel på lav restværdi:
Hvis bilens restværdi er på 150.000 uden afgift + moms, men kan sælges for 185.000 DKK uden afgift + moms, har du altså et ”overskud” på 35.000 DKK. + moms.

Dit navn
Din e-mail
Telefon
Emne
Din besked